تلفات بره های تازه متولد شده بزرگترین دلیل ضرر تولیدمثلی در گوسفندان است و به طور متوسط شامل ۲۰ درصد بره های متولد شده می شود. اکثر مرگ و میر بره ها در ۳ روز اول پس از تولد اتفاق می افتد. بنابراین دوره نوزادی برای اطمینان از بقای قبل از شیر گرفتن حیاتی است. قدرت بره، یعنی توانایی بره در ایستادن و حرکت به سمت پستان برای مکیدن پستان و مصرف مقادیر کافی آغوز از اهیمت بالایی برخوردار است. اگرچه عواملی مانند وزن هنگام تولد بره، ژنوتیپ (هم مادر و هم گوسفند) و نوع تولد از عوامل مهم تعیین کننده قدرت بره هستند، تغذیه مادر در دوران بارداری نیز در این امر دخیل است (دویر و لارنس ، مادر ۲۰۰۵ ؛ دویر ، ۲۰۰۸).
عدم تأمین بهینه عناصر کمیاب و ویتامین ها برای میش باردار یک عامل خطر احتمالی برای مرگ و میر بره بعد از تولد است. روک و همکاران (۲۰۰۸) در یک مقاله مروری نتیجه گرفتند که سلنیوم، ویتامین E و اسیدهای چرب در این مورد اهمیت بالایی دارند. پاسخ های مثبتی به مکمل سلنیوم در کل دوران بارداری نیز توسط برخی محققین مشاهده شده است (مونوزت همکاران ، ۲۰۰۸). به همین ترتیب، پاسخ مثبت اما ناسازگار بره ها به مکمل ویتامین E مادر ( بالاتر از حد مورد نیاز) در یک سوم آخر بارداری در اکثر مطالعات گزارش شده است (روک و همکاران ، ۲۰۰۸) . این ناسازگاری احتمالاً به دلیل تفاوت بین مطالعات انجام شده می باشد. در این مطالعات مقدار ویتامین E تغذیه شده و کمبود اطلاعات در مورد وضعیت ویتامین E پایه میش مادر از اهمیت ویژه ای برخورداراست.
مرل (۱۹۹۹) تأثیر مقادیر مختلف ویتامین E عرضه شده به میش مادر آبستن بر پاسخ بره ها را مشخص کرد. منحنی پاسخ بره ها به مکمل مادرانه خطی بود. هدف از این آزمایش بررسی تاثیر مکمل رژیم غذایی میش مادر در مراحل آخر بارداری با افزایش مقادیر ویتامین E بالاتر از نیاز بر زنده مانی بره ها ذکر شده بود.
روک و همکاران (۲۰۰۹) در آزمایشی تاثیر مکمل ویتامین E در زمان بارداری بر قدرت زنده مانی بره های را مورد بررسی قرار دادند در آزمایش این محققین افزایش میزان مکمل با افزایش غلظت آلفا توکوفرول در پلاسمای مادر و آغوز همراه بود ولی تاثیری بر قدرت بره در زمان تولید نداشت در واقع هیچ مدرکی برای پاسخ بره ها به ویتامین E در زمان بارداری میش وجود نداشت.
کاپر و همکاران (۲۰۰۵) دریافتند که غلظت آلفا توکوفرول در عضله و مغز بره به مکمل های مادرانه پاسخ می دهد ، در حالی که غلظت پلاسمایی آن در بره قابل تشخیص نیست و به احتمال زیاد غلظت آلفا توکوفرول در پلاسمای بره شاخص ضعیفی از وضعیت نوزادی آن می باشد. در مقابل ، افزایش در غلظت آلفا توکوفرول در پلاسمای بره در پاسخ به مصرف آغوز مادری که مکمل ویتامین E دریافت کرده است به خوبی اثبات شده است.
عاملی که ممکن است در پاسخ به ویتامین E تأثیر بگذارد. استرس اکسیداتیو است. کاپرا و همکاران (۲۰۰۶) هنگامی که مکمل ویتامینE را همراه با اسیدهای چرب اشباع نشده به میش های ابستن تغذیه کردند. دریافتند که زمان تاخیر در ایستادن بره کاهش یافت اما وقتی ویتامین E به تنهایی تعذیه شد هیچ پاسخی مشاهده نشد.
به طور کلی پاسخ بره به مکمل ویتامین E مادرانه شامل دو بخش می باشد یکی پاسخی که مربوط به قبل از بره زایی است (وزن تولد و قدرت بره در گرفتن پستان) و دومی پاسخ هایی ترکیبی از اثرات قبل و بعد از تولد بره هستند (افزایش وزن و مرگ و میر قبل از شیرگیری). اتفاق نظر کلی این است ، ویتامین E به طور موثر از جفت جنین عبور نمی کند و بره ها به کمبود ویتامین E بسیار حساس هستند. پس از تولد ، بره ها ویتامین E را از آغوز و شیر به دست می آورند و استفاده مکمل های حاوی ویتامین E قبل از زایمان غلظت این ویتامین را هم در آغوز و هم در شیر افزایش می دهد.
J. A. Rooke , S. Matheson, S. Ison, M. Jack, C. J. Ashworth۱, and C. M. Dwyer. The effect of late pregnancy supplementation of ewes with vitamin E on lamb vigour. Animal (۲۰۰۹), ۳:۱۱, pp ۱۵۵۵–۱۵۶۱